Een geweldig land waar men enthousiast van blijft al na de eerste visite! Een bijzonder groot land met een geweldige keus aan klimaten, type omgevingen, bedrijven en woonomgevingen. Er is een gevoel van vertrouwen in de toekomst en goede mogelijkheden voor bedrijfsuitbreiding voor de opgroeiende families. Ook in de aanverwante agrarische sector zijn prima carrièremogelijkheden.

Australië: Bijzonder groot land met volop mogelijkheden in de agrarische sector!

 

Lees meer

Landwaardes zijn in vergelijking met Nederland laag. Er is een grote verscheidenheid aan grondsoorten en grondkwaliteit en de daarbij haalbare opbrengsten. Voor een Nederlands agrariër is het makkelijk aarden en om goede bedrijfstechnieken over te nemen en met de Nederlandse kennis daarna nog te verbeteren.

Emigrantenfamilies beleven gemakkelijke opname in het sociale leven. De dorpen hebben een goed gemeenschapsgevoel met gezellige coffeeshops, lunchcafés en regelmatige gezellige evenementen.

Het is best om de mogelijkheden voor uw familie en bedrijf of investering in Australië eens door te spreken. Australië heeft u heel veel te bieden zowel sociaal, voor bedrijf, investering en voor de toekomst voor uw familie!

Agrarische sector in Australië

De verscheidenheid van agrarische bedrijven en teelten in Australië is groot. Diverse noten teelten, praktisch alle soorten groenten, fruit en wijn, akkerbouwgewassen zoals wij de meesten kennen in Nederland. Daarbij ook nog onder andere rijst, katoen, sorghum, soja bonen en suikerriet. Fantastische mogelijkheden om meer of minder intensieve gewassen te telen in een leefomgeving naar keuze. Gronden kunnen variëren in waarde van 3.000 tot 15.000 euro per hectare voor land en gebouwen.

Melkveesector in Australië

De melkveehouderij heeft een geweldig traject van bedrijfsgroottes variëren van 150 tot wel 2500 stuks melkvee, op bedrijven die wel of geen gedeeltelijke irrigatie en/of hoge regenval hebben. Vele bedrijven voeren alleen gras met daarbij krachtvoer in de melkstal en seizoensgebonden wat hooi of silage. Andere bedrijven zijn meer georiënteerd op bijvoeren van maïs of bijproducten en gebruiken hier een verhard voerpad voor of hebben in enkele gevallen een gehele ligboxenstal. Bedrijven kunnen worden aangekocht voor rond 10.000 tot 15.000 euro per hectare voor land en gebouwen.

Varkenssector in Australië

Varkenshouderij heeft een flinke groei ondergaan in de hoeveelheid zeugen per bedrijf met een sterke mindering in het aantal bedrijven. Bedrijven zijn nu minder opgezet als gemend bedrijf en meer als specialistisch varkensbedrijf. Goedkope gronden bieden goede mogelijkheden voor bufferzones en mestafzet. Er kan op contract afgemest worden, hoewel de meeste bedrijven gesloten bedrijven zijn. Er zijn goede mogelijkheden om bestaande bedrijven over te nemen en te verbeteren. Volledige nieuwbouw is natuurlijk ook een mogelijkheid. 

Zo kunt u ons bereiken

Voor vragen, informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via onderstaande gegevens, of vul het onderstaande contactformulier in. 

  • 0592 545451
  • 06 82012362
  • info@farms4sale.eu
Bekijk alle boerderijen