De regio In Fronteira, gelegen in het Portugese district Portalegre bieden wij te koop aan dit moderne melkveebedrijf met goed onderhouden gebouwen. De regio is genaamd “Alentejo”. In zuidelijk Portugal zijn ruim 30 Nederlandse melkveebedrijven gevestigd, welke vaak onderling goed contact hebben. Grond en gebouwen De totale oppervlakte van het bedrijf omvat 92 hectare aaneengesloten kleigrond van goede kwaliteit, deels gekwalificeerd als A-grond. Alle grond is in gebruik als grasland en een deel kan worden beregend met de aanwezige pivot. De karakteristieke dubbele woning, het gastenverblijf en de bedrijfsgebouwen zijn in goede staat en liggen in het centrum van de kavel.
Veestapel
De veestapel bestaat uit 310 melkkoeien en 170 stuks jongvee. Op het bedrijf wordt de Procross rotatiekruising toegepast tussen de rassen Holstein, Montbéliarde en Zweeds Roodbont. Het resultaat is een sterke uniforme veestapel met een productie van ruim 10.000 kg. melk met goede gehalten.
Voervoorziening
Alleen gras wordt van eigen grond gewonnen, ook wordt weidegang toegepast. Snijmais wordt jaarlijks aangekocht van een vaste leverancier. Het bedrijf heeft momenteel bedrijfsbegeleiding van een Nederlandse mengvoerleverancier.
Vergunningen Alle benodigde vergunningen m.b.t. milieu, dierwelzijn, arbeidsomstandigheden, opslag producten etc. zijn voldoende aanwwezig. Uitbreiding is mogelijk.
Klimaat
Midden Portugal heeft een mediterraan klimaat. Dit betekend droge warme zomers tot 35 graden met uitschieters naar 40 graden maar de nachten zijn koel. In de winter kan het tot lichte nachtvorst komen. Het groeiseizoen is in de winter. het weideseizoen loopt van december tot juni.
Privé
Het dorp Fronteira ligt op 2 km. afstand van het bedrijf. Hier zijn ale belangrijke voorzieningen aanwezig zoals een supermarkt, winkels en een basisschool. Vanuit het dorp gaat een bus naar de stad op 30 km. afstand voor vervolgonderwijs (vanaf 15 jaar). De huidige eigenaren zijn Nederlands en kunnen begeleiding bieden bij het leggen van de juiste contacten, zowel zakelijk als privé. 

Zo kunt u ons bereiken

Wij zijn opzoek naar een emigratiebegeleider

  • 0592 545451
  • 06 20441260
  • info@farms4sale.eu

Kenmerken

Interesse in deze boerderij?

Het zien van een mogelijke nieuwe woon- en werkplek kan uw fantasie flink op gang brengen. Echter kan het ook een hoop vragen of nieuwsgierigheid opwekken. Neem daarom gerust contact met ons op als u een goed gevoel krijgt bij deze boerderij. Ons team staat voor u klaar.

Wellicht ook interessant

Te koop
Fronteira, Portalegre

Portugal Op aanvraag


92 ha melkveebedrijf

Lethbridge County, Coaldale, Alberta

Canada € 1.937.000,00


62 ha Akkerbouwbedrijf

Hameau des Carrières, Aubenton,

Frankrijk € 300.000,00


15 ha Akkerbouwbedrijf